IK VERTREK OP VAKANTIE EN HEB EEN (GRATIS) COVID TEST NODIG

U vertrekt op vakantie en u hebt een covid test nodig:

Om onze telefooncentrale en onze artsen niet te belasten vragen wij u uw COVID test zelf te regelen.

U kan deze COVID test doen zonder aanvraagformulier van een arts op volgende locaties:

Voor meer informatie in verband met de vereisten voor reizen naar het buitenland, consulteer https://reopen.europa.eu/nl !

Hoe vraag ik het best een activatiecode aan voor een gratis (terugbetaalde) of betalende PCR-test?

Een activatiecode voor een gratis PCR-test aanvragen heeft enkel zin als je je de komende 10 dagen kan laten testen. Wacht je langer dan 10 dagen om de code te gebruiken, dan verliest die zijn waarde en kan niet vervangen worden. Dan ben je verplicht een nieuwe activatiecode aan te vragen en vanaf de 3e activatiecode wordt de PCR-test betalend. Een activatiecode voor een betalende PCR-test is wel 30 dagen geldig.

Hoe vraag je een activatiecode aan voor een gratis (terugbetaalde) of betalende PCR-test als inwoner van België:

  1. Meld je aan op https://mijngezondheid.be (met je eID, Itsme, …)
  2. Klik op de link voor de aanvraag van de activatiecode voor een gratis PCR-test: ’Een code voor een gratis of betalende PCR test aanvragen *’ en volg de stappen
  3. Om een testmoment in te boeken bij een testcentrum klik op de link “Afspraak maken voor een test met een code” en volg de stappen.

Hoe vraag je een activatiecode aan voor een betalende PCR-test als niet-inwoner van België :

  1. Ga naar https://mijngezondheid.be. Je hoeft je niet aan te melden.
  2. Klik op de link voor de aanvraag van de activatiecode voor een betalende PCR-test: ’ Een code voor een betalende PCR test aanvragen (niet inwoner van België)’ en volg de stappen
  3. Om een testmoment in te boeken bij een testcentrum klik op de link “Afspraak maken voor een test met een code” en volg de stappen.

Het testcentrum weet normaal gezien dat het gaat om een gratis of betalende PCR-test, maar neem voor alle zekerheid je activatiecode mee en geef het nog eens door in je testcentrum.